Info over scholen

Scholenzoeker

Met deze scholenzoeker kan je gemakkelijk en snel een geschikte secundaire school vinden voor het schooljaar 2021-2022. Je kan ook het aanbod van de verschillende scholen met elkaar vergelijken.  

Let op! Geef enkel de straatnaam in zonder het huisnummer. De scholenzoeker gaat dan automatisch naar het midden van de straat. Je kan dan inzoomen richting het huisnummer. 

Vrije inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Heb je nog geen secundaire school voor je kind? 

Dan kan je je kind vanaf maandag 26 april 2021 om 9 uur inschrijven in een school die nog vrije plaatsen heeft.

Vrije plaatsen tijdens de vrije inschrijvingen

- Vrije plaatsen

Hoe schrijf je je kind in?

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om fysiek in te schrijven in een school. Alle Antwerpse scholen (behalve JOMA, Moretus en Groenendaal), Atheneum Irishof Kapellen, GO!TAK campus Kapellen en GO!TAK campus Stabroek zullen daarom online via Meld je aan inschrijven. 

 • Log vanaf 26 april 2021 (9 uur) in met je bestaande gebruikersnaam en paswoord.
 • Klik op ‘vrije inschrijving’ achter de naam van je kind en voeg een school toe.
 • Je ziet meteen of je kind een plaats in de school heeft of een plaats op de wachtlijst van de school kreeg.
 • De school contacteert je voor verdere afspraken.

Let op!

 • JOMA, Moretus en Groenendaal zullen inschrijven met een eigen systeem. Meer informatie vind je op de website van deze scholen.
 • Tijdens de vrije inschrijvingsperiode gaat een vrije plek naar de eerste leerling die ervoor inschrijft. Zijn er maar weinig vrije plaatsen in de school die je wil? Wees dan snel.

Heb je nog geen inloggegevens?

Dan kan je een account aanmaken op 26 april 2021 vanaf 9 uur.
Heb je hulp nodig? Contacteer dan de Helpdesk Meld je aan via het gratis nummer 0800 62 185.

Heeft je kind geen rijksregisternummer?

Contacteer dan zeker de Helpdesk Meld je aan via het gratis nummer 0800 62 185.

Hulp nodig?

Dan kan je terecht bij:

 • De Helpdesk Meld je aan
 • Atlas integratie en inburgering Antwerpen, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen : donderdag 22 of vrijdag 23 april 2021. Maak een afspraak via 03 338 70 70 of ga naar atlas-antwerpen.be/nl/afspraak-school-kind en vul het formulier in.  
 • Huis van het Kind Kiel, Atletenstraat 80 2020 Antwerpen: maandag 26 april van 9 uur tot 11.30 uur.

Capaciteiten schooljaar 2021-2022

Overzicht capaciteit

Overzicht scholen

Op http://www.onderwijskiezer.be vind je extra informatie over alle secundaire scholen.

Overzicht scholen buitengewoon secundair onderwijs

Op het portaal buitengewoon secundair onderwijs vind je  bij 'Info over scholen' een overzicht van alle scholen buitengewoon secundair onderwijs.  

Errata scholenlijst  

 • Het adres en de website van Freinet Middenschool De Pluim die in de scholenlijst zijn opgenomen (p.18-19)  zijn niet juist. Je vindt de juiste gegevens in de digitale versie van de scholenlijst
 • Onze-Lieve-Vrouwecollege – campus vzw IgnAS (postcode 2000) is samengegaan met het Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs - campus vzw IgnAS (postcode 2018 p.2-3). In de scholenlijst worden beiden nog apart vermeld. De nieuwe naam is Onze-Lieve-Vrouwecollege plus. Je vindt de correcte informatie in de digitale versie van de scholenlijst.  
 • Het aanbod van Stedelijk Lyceum Linkeroever dat in de scholenlijst (p.6) vermeld wordt is recent veranderd. De school biedt vanaf nu enkel de A-stroom aan (1A). 

Inschrijven voor het huidige schooljaar (2020-2021)

Ben je momenteel nog op zoek naar een plaats in het eerste jaar van het secundair onderwijs? Neem dan rechtstreeks contact op met de school van je voorkeur. De school zal je informeren of er nog vrije plaatsen zijn en je je kind kan inschrijven. Heeft de school geen vrije plaatsen meer en staat je kind er nog niet op de wachtlijst? Vraag dan naar een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving.