Info over scholen

Scholenzoeker

Met deze scholenzoeker kan je gemakkelijk en snel een secundaire school met een aanbod 1A en/of 1B voor het schooljaar 2023-2024 vinden. Je kan ook het aanbod van de verschillende scholen met elkaar vergelijken.

Alle secundaire scholen in Antwerpen, Mortsel, Edegem, Boechout, Borsbeek, Hove, Duffel, Kontich en Wijnegem, GO! Atheneum Irishof in Kapellen, GO!TAK campus Kapellen, GO!TAK campus Stabroek, De Populier in Lier en het GO!Erasmusatheneum in Kalmthout werken met het online aanmeldsysteem 'Meld je aan'.

Let op:

 • Geef enkel de straatnaam in zonder het huisnummer. De scholenzoeker gaat dan automatisch naar het midden van de straat. Je kan daarna inzoomen richting het huisnummer.
   
 • De info over schoolbezoeken en infomomenten is normaal gezien up to date, maar bekijk de website van de school voor de meest recente info. 
   

Vrije plaatsen schooljaar 2023-2024

Je vind hier het overzicht van de resterende vrije plaatsen voor schooljaar 2023-2024. 

 • Klik bij rapport op 'capaciteit en vrije plaatsen'.
   
 • Je kan filteren op postcode en op groep (A of B Stroom).
   
 • Je kan het overzicht ook als PDF downloaden.


De vrije inschrijvingsperiode start op 16 mei om 9 uur. Ga voor de inschrijving naar de school.

Let op: Tijdens de vrije inschrijvingsperiode gaat een vrije plaats naar de eerste leerling die ervoor inschrijft. Zijn er maar weinig vrije plaatsen in de school die je wil? Wees dan snel.
 

Errata brochure schooljaar 2023 - 2024

 • Op pagina 34 in de scholenlijst staat er bij postcode 2660 een foutief adres bij Freinet Middenschool De Pluim. Het juiste adres is Pauwenlaan 55, 2660 Hoboken. Op het plan staat het wel juist aangeduid. 
   
 • Op pagina 28 in de scholenlijst staat er bij postcode 2180 een foutief adres bij  GO! Atheneum Ekeren. Het juiste adres is Pastoor De Vosstraat 19  2180 Ekeren. Op het plan staat het wel juist aangeduid. 
   
 • Stedelijk lyceum Lange Beeldekens zal vanaf volgend schooljaar geen 1A meer aanbieden. De B-stroom blijven ze wel organiseren.
   
 • De roepnaam van Freinetscholen Keerpunt is 'Keerpunt Antwerpen'  (in plaats van Freinet Keerpunt Antwerpen).

Inschrijven voor het huidige schooljaar 2022-2023

Je kan je kind nog inschrijven voor het huidige schooljaar in een school die nog vrije plaatsen heeft. Bel de school om te informeren of er nog plaats is en ga naar de school om in te schrijven.

Overzicht scholen

Op Onderwijskiezer vind je extra informatie over alle secundaire scholen.

Overzicht scholen buitengewoon secundair onderwijs

Op het portaal buitengewoon secundair onderwijs vind je bij 'Info over scholen' een overzicht van alle scholen buitengewoon secundair onderwijs.